🏠Rechtbank Zeeland-West-Brabant🏠

 in Geen categorie

Laatst was ik op bezoek bij de communicatie adviseur in Breda. Een hele leuke dag gehad, lekker geluncht, zittingen bijgewoond en een kleine rondleiding gehad in de rechtbank van Breda. Dus bij deze wat leuke weetjes over de rechtbank Zeeland-West-Brabant.

De rechtbank Breda was van 1838 tot 2013 een rechtbank in Nederland. Toen der tijd omvatte het arrondissement de westelijke helft van Noord-Brabant. Vroeger was Breda verdeeld in zes kantons. Vanaf 2012 waren dat we nog maar vier: Breda, Tilburg, Middelburg en Bergen op Zoom.

Bij het opnieuw bekijken van de gerechtelijke kaart in 2013 werd Breda samengevoegd met Middelburg tot de nieuwe rechtbank: Zeeland-West-Brabant. 🌎

De rechtbank Zeeland-West-Brabant is een van de elf rechtbanken in Nederland. Het bestuur van de rechtbank is gevestigd in Breda, daarnaast heeft de rechtbank zittingsplaatsen in Bergen op Zoom, Tilburg en Middelburg. Hoger beroep tegen beslissingen van de rechtbank kan worden ingesteld bij het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch, voor bestuurszaken bij de Centrale Raad van Beroep of de Raad van State. 📝

Begin juni 2018 verhuist rechtbank Zeeland-West-Brabant naar hun nieuwe locatie op de hoek van de Stationslaan in Breda! De eerste zittingen zijn daar op 5 juni en zaterdag 29 september is er een open dag voor belangstellenden in het nieuwe gebouw! Bezoekers krijgen onder andere een rondleiding in het openbaar gebied en de zittingszalen zijn te bezoeken.
Kom dus zeker kijken op hun mooie nieuwe locatie!! 🏠✅

Recent Posts
Reacties

reactie plaatsen

Start typing and press Enter to search