Quiz: wanneer zijn kinderen aansprakelijk?!

 in Geen categorie

Hoeveel heb jij er goed? 🙈

https://jagetj.polldaddy.com/s/wie-moet-de-schade-vergoeden

Het aansprakelijkheidsrecht voor kinderen zit als volgt in elkaar:
– Kinderen tot en met 13 jaar zijn nooit verantwoordelijk voor hun veroorzaakte schade. Zelfs niet als ze heel vervelend zijn en opzettelijk een kuil in een fietspad graven. De ouders zijn dan verantwoordelijk, het is dus in hun eigen belang om kinderen netjes op te voeden!

– Kinderen van 14 en 15 zijn alleen verantwoordelijk als de schade ontstaan terwijl ze iets normaals doen voor hun leeftijd. Yasmine moet dus opdraaien voor haar eigen schade omdat het normaal is dat een 15-jarige alleen naar school fietst. Het is echter niet normaal dat Maxim van 14 een computer koopt van €2500,- en dat had de verkoper ook moeten weten. Daarom kan Maxim de computer altijd terugbrengen, ook als de computer niet geruild mag worden.

– Mensen van 16 of ouder zijn altijd verantwoordelijk voor de door hen veroorzaakte schade. Lotte mag dan wel nog geen alcohol drinken en dat haar ouders haar aanmoedigen is al helemaal raar, maar ze is oud genoeg om nee te zeggen en is daarom verantwoordelijk voor de schade aan de DJ-set.

Recommended Posts

reactie plaatsen

Start typing and press Enter to search