Door mijn rechtenstudie begrijp ik veel beter hoe ons rechtssysteem werkt. Een misvatting is bijvoorbeeld dat een bekennende verdachte automatisch aangemerkt kan worden als dader. Ik zie het enerzijds als mijn taak om dit soort misvattingen weg te nemen, maar anderzijds ook om mensen te laten zien hoe belangrijk het recht in ons dagelijkse leven is. Wat als je jas gestolen wordt uit een garderobe in een restaurant? Mag je digitaal aangeschafte games op een spelcomputer zomaar uitwisselen (‘gamesharen’) met vrienden? En wat doet een politierechter? Het recht moet ook toegankelijk zijn voor mensen die geen rechten studeren. Dát is wat ik wil bereiken. Daarom ga ik bloggen en video’s maken over alledaagse juridische onderwerpen, actuele (rechts)zaken en bezoeken aan gerechtsgebouwen.

3 months ago

Rechtspraak Reporter Christian

It's been a while, maar ik ben terug! Afgelopen november bezocht ik met Kayleigh de gevangenis (PI) in Lelystad, waarin gedetineerden zitten die veroordeeld zijn voor de meest uiteenlopende misdrijven: van diefstal en zware mishandeling tot zelfs moord. Het uiteindelijke doel van een gevangenisstraf is terugkeren in de samenleving. Maar hoe dan? 🤷🏽‍♂️

In een aantal korte video’s, gemaakt in samenwerking met Dienst Justitiële Inrichtingen, laat ik je zien hoe de gevangenis is ingericht om dit doel zo goed mogelijk te bereiken.

In deze video de afdeling arbeid!👷🏼‍♂️ Zijn gedetineerden verplicht om te werken? Waarom? Hoeveel verdienen ze? En wat voor werk doen ze?
... See MoreSee Less

3 months ago

Rechtspraak Reporter Christian

... See MoreSee Less

 

Comment on Facebook

Prachtige foto.

Ben benieuwd wie die fotograaf is

Wauw wat proffesioneel , een mooie foto

Raadsheer Treziak

4 months ago

Rechtspraak Reporter Christian

Stel: jij moest in de wrakingskamer meebeslissen over de vraag of raadsheer Wabeke gewraakt moet worden in de tabakszaak nadat hij zou hebben gezegd dat "roken ieders eigen verantwoordelijkheid" is. Zou jij het wrakingsverzoek toewijzen (rechter moet zich terugtrekken van de zaak) of afwijzen (rechter mag aanblijven)?

(Lees hier het hele verhaal: derechtspraakreporters.nl/2018/12/05/staat-de-persoonlijke-mening-van-rechters-onder-druk/?fbclid...)
... See MoreSee Less

Laad meer
Rechtspraak Reporters

Start typing and press Enter to search